Stefan Gijssels

Stefan Gijssels

Stefan Gijssels is Executive Director van EuropaColon, oprichter en Lid van de Raad van Bestuur van Digestive Cancers Europe, de nieuwe Europese koepelvereniging van patiënten die lijden aan kankers in het spijsverteringskanaal: slokdarm, maag, pancreas, dunne en dikke darm, en rectum. De vereniging vertegenwoordigt 40 organisaties in 30 landen. Stefan is zelf een darmkankeroverlever.

Sinds 2016 werkt hij als zelfstandig adviseur, gespecialiseerd in gezondheidsbeleid. Hij werkt voor overheden, patiëntenverenigingen, onderzoeksinstellingen en de industrie.

Tot 2016 was hij Vice-President Public Affairs & Communicatie bij Janssen Pharmaceutica voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. Hij was onder andere ook Vice-voorzitter van de Belgische Federale Raad voor Wetenschapsbeleid, Voorzitter van enkele commissies van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en van de Europese Federatie van de Farmaceutische Industrie (EFPIA). In de jaren ‘90 was hij public affairs consultant bij enkele internationale adviesbureaus. Hij startte zijn carrière als leraar Engels in Marokko.

Website